Kuntopesis

Kuntopesis on mukava tapa liikkua ja pitää kuntoa yllä kansallispelin parissa. Turha ryppyotsaisuus ja totisuus ei ole sarjaan vuosien varrella tarttunut vaikka voitosta pelataankin ja sarjataulukkoa pidetään.

Sarjaan osallistuu useita työpaikkajoukkueita. Ryhmässä liikkuminen on oiva tapa kohottaa henkeä työpaikalla. Sarja on avoin kaikille ryhmille, joten myös kaveriporukat ovat tervetulleita lyömään ja heittämään palloa.

(Pesäpalloliiton virallisissa kilpasarjoissa kolmen ylimmän tason pelaajilta osallistuminen kuntopesikseen on kuitenkin kielletty sarjan puulaaki hengen ylläpitämiseksi)

Sarjoja ovat miesten sarja ja sekasarja, joista viimeksilistattu sekasarja on kuntopesiksen henkeä hyvin kuvaavasti ollut vuosien varrella kaikista suosituin.

Miesten sarjassa pelaavat miehet (myös naiset saavat pelata), kenttänä on miesten kenttä, pallona miesten pallo ja peliaika on 75min + tasavuorot. Sekasarjassa kentällä pitää olla vähintään 5 naista ja lukkarin on oltava nainen. Sekasarjan ottelu pelataan naisten kentällä ja naisten pallolla ja ne kestävät 50min + tasavuorot.

Pelisäännöt noudattavat pesäpallon virallisia sääntöjä muutamin poikkeuksin, jotka on näillä sivuilla kerrottu. Pelit tuomitaan yhdellä tuomarilla.

- Ei lisenssiä vain sarjamaksu joukkueilta.

- Pelaajat vastaavat itse vakuutuksistaan.

- Kevätkierros pelataan toukokuun alusta päättyen ennen juhannusviikkoa. Kesätauko kestää aina koulujen alkamisajankohdan tietämille syksyllä. Viimeiset mitalipelit pelataan syyskuun alkupuolella. 


Miesten sarja - Loppusarja

Miesten sarja - Runkosarja

Sekasarja - Runkosarja

Mainospalkki